Radionica ANIMACIJA! na 70. Martovskom festivalu

Kako napraviti stop motion animirani film

Animacija je zabavna i odlična za kreiranje fiktivnih svetova u kojima je sve moguće. Međutim, kako otići korak dalje i iskoristiti ovaj skoro neograničeni potencijal tehnike da bi pričali o nekim temama iz realnog sveta za koje vi smatrate da su bitne?

Radionica je namenjena mladima uzrasta od 15 do 22 godine, nije neophodno prethodno iskustvo u animaciji.

Vreme održavanja: 28-30. marta 2023. godine

Mesto održavanja: Dom omladine Beograda

Radionicu vode Ana Nedeljković i Nikola Majdak mlađi

Učešće je besplatno, broj polaznika ograničen na 10. Neophodno je prisustvo tokom sva tri dana trajanja radionice.

Prijave (ime i prezime, škola, razred ili godina fakulteta, kontakt mejl i telefon) su obavezne i šalju se na mejl jovan.pantovic@martovski.rs

U okviru radionice ubrzanim tempom prolazimo kroz sve faze kreiranja jednog animiranog stop motion filma, od ideje preko rada na storibordu do same animacije i postprodukcije. Dakle, rezultat je (veoma kratak) zajednički animirani film. Upoznajemo se sa osnovama stop motion animacije, programom Dragon Frame, eksperimentišemo sa upotrebom različitih materijala i intenzivno razgovaramo o tome kako vidimo svet oko nas.

Ana Nedeljković i Nikola Majdak mlađi, foto rabbitland studio

Ana Nedeljković 

Diplomirala je i doktorirala na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Bavi se animiranim filmom, vizuelnom umetnošću i edukacijom.

Nikola Majdak

Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti, odsek za kameru.  Već 25 godina aktivan je kao nezavisni snimatelj, animator, reditelj i predavač.

Njihov prvi zajednički film “Rabbitland” (2013) na Berlinalu je nagrađen Kristalnim medvedom, prikazan je na preko sto festivala širom sveta, a osvojio je i brojne druge nagrade. Njihov drugi zajednički film “Neputovanja” (2018) takođe je prikazan na brojnim festivalima uključujuči Berlinale, Annecy i Sundance, kvalifikovan je za Oskara i nominovan za Annie nagradu. Njihov novi kratkometražni film “O novcu i sreći” (2022), posle premijere u Lokarnu, prikazuje se na brojnim međunarodnim festivalima. Trenutno rade na razvoju projekta za svoj prvi dugometražni animirani film “Novi Rabbitland”.

Pretraga